Избор на офис мебели


Избор на офис мебели може да се окаже една от най-трудните задачи за офис администратора. При това е скъпа инвестиция, която трябва да бъде достатъчно гъвкава, за да се окаже рационална в продължение на много години. Първата задача е да се съобрази наличното пространство на работното място, като се отчетът изискванията за компютри, телефони, ел. данни и точки за достъп.Много дилъри на офис мебели ще предложат планиране като безплатна услуга. В днешно време планирането се извършва с подходящ софтуер, който може да Ви даде пълен 3-D образ на предлаганите офис мебели, включително и разходка-чрез видеоклипове. Следващият етап е да изберете диапазон на мебели; има много офис-мебели каталози, които включват пълен набор от мебели като шкафове за съхранение и мебели за заседателна зала , които могат да дадат различен облик на Вашата офис среда. При избора трябва да се вземе предвид и добавянето на мебели на по-късен етап. Много хора мислят, че истинското офис обзавеждане е от дърво, но преди това трябва да разгледате всички възможни опции. Мебелите от масивно дърво е почти недостъпно, а цената е твърде висока, а и модерните климатизирана офис среда не е благоприятна с твърдата дървесина, която може да изсъхне и да се деформира. Модерните офис мебели обикновено са изработени от MDF или подобни дъски, покрити с мазилка. Покритието може да бъде melamine, HPC или дървен фурнир. Melamine покритие MDF е едно от най-устоичивите и ще издържи горещо кафе , надраскване и излагане на директна слънчева светлина. Масивното дърво също изискват много внимателно почистване и поддръжка.
Други фактори, които трябва да се вземат пос внимание, когато избирате офис обзавеждане включват :
- Височина. Регулируемост на бюрата: много офис бюра имат регулируема височина опция, ако имате нужда от настаняване на хора с намалена подвижност или други специални нужди.
- Кабел Мениджмънт: Много офис-мебели серии включват вграден кабел мениджмънт в краката и опорните греди, който може значително да намали окабеляването в много офиси.
- Офис бюрата бяха много по-дълбоки (до 80 см дълбочина) през 80-те и 90 години заради големите CRT мониторите. Сега, с плосък екран монитори може да откриете, че можете да намалите дълбочината на бюрото до 60 сантиметра.
- Споделена Деск система: Използването на споделена деск система, която може да намали разходите, както и да увеличи комфорта. Съчетано с акустични екрани и кабелно управление, те предоставят много по-ефективна и лесна система от традиционните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар