Детската стая


При оформянето на интериора на детската стая се налага да взимате решение за друг човек, макар бил и той малък. Така че е почти невъзможно да избегнете грешките. Но за да се предпазите най-явните, ето някой препоръки и грешките, които правят най-често възрастните.

1. Безопасност. Никакви остри и стърчащи детайли, в които детето може да се удари или набоде. Мебелите трябва да бъдат екологични, най добре дървени

2. Спокойни тонове. В къщи детето почива от активния живот в детската градина или училище, затова стаята му трябва да има такава атмосфера, че тя да го успокой и да овладее неговата нестихваща енергия. Психолозите съветват да се използват топли и светли цветове в нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо. Ярките, червени и виолетови отенъци най добре да се избягват.

3. Достъпност. Ако искате вашето дете да беде самостоятелно. Тогава се постарайте така да поставите предметите в неговата стая, че то да има достъп до всичко.

4. Детските рисунки закачете във вашата спалня. Детските рисунки по стените в детската стая радват много родителите, но не и децата. Те имат нужда да се учат от нещо и да виждат нещо ново. И въбще ограничаването на изображенията, които виждат децата всеки ден не спомагат за тяхното развитие.

5. Купуване на голямо количество вещи и играчки. Когато изобилието достигне критичната си точка, то се трeвръща в хаос. Живеейки в атмосфера на хаос, детето може да се чувства зле и даже да развие невроза.

6. Ревностно пазене на вещите. След като сте се постарали да обзаведете детската стая и да създадете поdходяща атмосфера, пригответе се да понесете факта, че видът на мебелите скоро няма да е същият. Децата обичат да игrаят и техните реакции са спонтанни. Те трябва да се чувстват, като в своя стая, а не като в музей и да се боят за всяка вещ.

7. Не поставяйте странни предмети в детската стая. Често заради икономия на място възрастните оставят на склад в детската стая - дъски за гладене, шевни машини и даже хладилници. По този начин детската стая става като склад. На нито едно дете това не би му харесало.

8. Не отделяйте за детето най-малката стая. Ако условията на живот ви го позволяват, най добре пратете детето в по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще. Защото детската стая за детето е място за игра, за учене, за почивка, за гости и т.н.

9. Оставете Вашите несбъднати мечти. Какъвто и да е вашия детски опит недейте да го натрапвате на детето. Всяко дете има свои собствени желания. И вие трябва да се съобразявате с тях.

10. Сляпо следване на статии и книги. Детето не е експериментален проект върху, които може да използвате готови формули и шаблони. То е личност с индивидуални черти и емоции. И затова за да създадете идеяния детски интериор е полезно да изучавате своето дете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар