Хол

Холът, или всекидневна е една от най-важните стаи във всеки дом, не само, защото е събирателен център за цялото семейство, а и защото обикновено, това е мястото, което показва пред външите посетители характера, стила и индивидуаността на домакините.

Нашият хол е визитката ни за пред околните. Ето защо, ако искате да се представите добре и да направите силно впечатление, постарайте се да създадете уникален и неповторим интериор. Съществуват десетки инересни и интригуващи стилове, но най-популярни и прилагани са следните: традиционен, кънтри, съвременнен и междинен. Предложението към вас е да се възползвате от функциолналността и небрежната елегантност на съвременния стил. Ето някоколко идеи за вдъхновение и основни правила, които да вземете под внимание, когато обзавежадате и аранжирате хола си, като не забравите и за дизайна на коридора. Но не забравяйте, че крайният резулатат зависи само от вас и вашите лични вкусове и естетичски критерии.

Ключовите елементи във всеки хол са пространството, където се провеждат разговорите и фокусните точки. За да превънете своя хол в уютна и предразполагаща стая, когато избирате и аранжирате мебелите , не бива да подценявете значимостта на тези два елемента. За да бъдат предразположени, вашите гости, те трябва да се чувстват комфортно и спокойно в атмосферата на хола ви, така че се стремете да подредите маката мебел в стаята във L-или U-форма. Така ще си осигурите необходима близост и равнопоставеност между гостите и ще се радвате на повече споделени приятни мигове с приятелите.

Започнете обзавеждането в хола от меката мебел - диван, фотьойли, табуретки. Не забравяйте да се съобразите с размерите и формата на стаята, така че обзавеждането да се хармонизира с цялостния характер на стаята. За малките холове подходящи са широките канапета или само няколко фотьойла. Ако жилището ви е апартамент и не разполагате с много пространство, спокойно може да изберете разгаваем диван и да се възползвате от функционалността му.

За да завършите вида на холовата гарнитура от мека мебел може да използвате столовете, но също така, може да ги използвате като основни мебели за сядане в малък хол или всекидневна. Ако столовете не са част от комплекта дивани и фотьойли, постарайте се да съобразите формата, стила и цвета им с този на меките мебели. Така холът ви ще придобие цялостен завършен вид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар