Фън шуй за дома


Фън шуй е популярна китайска наука за хармонията с околната среда, умението да устроим бита си според природните закони. В нашата култура също съществува система от представи за подредба на дома. Но тя всъщност вече е забравена и е останала само в някои забележки и суеверия. Примерно знаем, че не бива да сядаме на ъгъла на масата, да си подаваме ръка през прага, да подаваме нож и вилица с острия край и пр.
Открай време домът се е смятал за гнездо, защитено от нещастия и злини.

Една от основните цели на фън шуй е да се постигне връзка между непосредствената заобикаляща среда на човека и нейното влияние върху неговото здраве, богатство, интимен живот и прочее аспекти от живота. Ето защо, ако досега не сте успели да постигнете хармонична среда за живеене, сега е времето да го направите – при ремонт, преустройство или освежаване на помещенията.

Погрижете се за всеки член от семейството да има балансирано пространство – например, ако се нуждаете от 2 допълнителни спални за двете си деца, създайте ги така, че да са сходни по размери (вместо по-голяма и по-малка). Така децата ще се чувстват еднакво обичани и обгрижвани, вместо да се карат чия спалня е по-голяма.

Не пренебрегвайте ролята на осветлението, особено когато се отнася за местата в дома, които имат достъп до ограничено количество естествена светлина. Затова предварително трябва да обсъдите и планирате със специалистите възможностите и решенията за вида и разположението на осветителните тела.

Фън Шуй учи на хармония
Определяйки доминиращия цвят за композицията и подбирайки съответните растения, можете да хармонизирате своето жизнено пространство така, че да се чувствате комфортно в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар